Tréningek

A szervezetfejlesztő tréningek fő célkitűzése a nagyvállalatok, cégek képzési stratégiájának kidolgozása, továbbfejlesztése és megvalósítása. Ezek az üzleti élet különböző területeit ölelik fel, ajánlott még non profit tevékenységű területeken működő szervezeteknek /önkormányzatok, minisztériumok, felsőoktatási intézmények, egészségügy/.

Magam és tréner társaim olyan pszichológusok és közgazdászok, akik külföldi, valamint nagynevű magyarországi kiképző intézetekben nyerték el a kiképzői oklevelet. Különböző szakmai háttérből, valamint sokszínű képzettségünkből adódóan tevékenységünk széles skálán mozog a humán tevékenység területén. Ugyanakkor mindannyian képviselünk egy közös szakmai nézőponton alapuló image-t, mely a hatékonyság módszereivel a sikeres teljesítmény orientáltságot eredményez, emellett humanisztikus. Valljuk, hogy hosszú távú eredményeket a vállalatok, és az alkalmazottak céljainak összehangolásával lehet elérni.

Ügyfélszolgálati dolgozók képzése, hogy az ügyfélszolgálat működésének színvonala emelkedjék, egységes vállalati kultúrát mutasson, a konfliktus kezelés hatékonyabban működjék, hogy jóval elégedettebb ügyfelekkel dolgozzanak hatékony, vállalati érdekeket következetesen, de nem erőszakosan képviselő munkatársak.

A tréning során a résztvevőket a tárgyalási folyamat irányítására tanítjuk. A hatékony tárgyaláshoz szükséges technikák tárházát adjuk át nekik, mely könnyen megtanulható, felidézhető és felhasználható. Csak konkrét eszközökről hallanak a résztvevők, valamint azok alkalmazásának technikáiról, így olyan könnyen használható eszközök tára áll majd rendelkezésükre, melyből minden helyzetben ki lehet válogatni az adott helyzethez a legmegfelelőbbet. 

Külön kérésre média tréninggel összekapcsolva!

Munkatársak képzése előadások megtartása, prezentáció témakörében, /illetve felkészítés a TV és rádiós szereplésekre. Külön szólunk az írott médiákról is.

A konfliktuskezelés leghatékonyabb eszközeinek elméleti és gyakorlati elsajátítása, interperszonális szituációk vizsgálata, a helyes megoldások megbeszélése, rögzítése.

A képzés célja, hogy a munkaidő megfelelő beosztásával, illetve felhasználásával az optimális sorrendben és hatékonyan tudjuk feladatainkat ellátni. Saját munkánk eredményességében jelentős javulás prognosztizálható. A feladatok helyes sorrendje a cég prioritásait is pontosan tükrözi. Az időgazdálkodás technikáinak alkalmazása így mind az egyén, mind pedig a cég számára komoly hasznot jelent. 

Hatékony, folyamatos teljesítmény-értékelés és delegálás a gyakorlatban

A coaching fontosságának tudatosítása, valamint azon technikák gyakorlati alkalmazása, melyek a különböző, jellegükben eltérő coaching helyzetekben alkalmazhatók.
A delegálás alapszabályai és technikáinak elsajátítása.

A döntéshozatal, valamint a problémamegoldás eszköztárának megismerése, elsajátíttatása, hogy a munkahelyi környezetben, a hétköznapok során ezeket a technikákat készségszinten tudják a közép- és felsővezető munkatársak használni.

Gyakorlati irányelvek és módszerek átadása alsó-, közép- és- felsőszintű vezetőknek hatékonyságuk fokozása érdekében. A céghez való lojalitás növelése, és ezen keresztül a céltudatos, kreatív és rugalmas magatartás fejlesztése.

Tréning a hatékonyabb szervezeti együttműködés elősegítésére

A tréning során külön hangsúlyt kap az együttműködés a hierarchia többi tagjaival a szervezet céljainak megvalósításáért. A munkatársak egyéni, valamint szervezeti érdekeinek szükségszerű egybeesése, ennek megfogalmazása a tréning jelentős feladata, mivel ez biztosíthatja leginkább, hogy az egyén szubjektív és objektív /a szervezetben elfoglalt szerepe/ minél nagyobb mértékben essen egybe. Mindezen keresztül az egyén attitűdjének és magatartásának formálása az egyéni hatékonyság, és ezen keresztül a szervezeti hatékonyság érdekében, valamint a szervezetben való eredményesebb viselkedésrepertoár kifejlesztése.

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com